|
mlete govedine |
|
očiščene buče |
|
rdeče paprike in 0.5 kos rumene paprike |
|
manjša čebula |
|
posušenega timijana |
|
olja |
|
jajci |
|
moke |
|
margarine za peko |
|
soli in popra |
govedina, buče, ostala zelenjava, testo
Bučo in očiščeno papriko narežemo na kockice, čebulo olupimo in sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, papriko in meso, mešamo in pražimo približno 10 minut, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Začinimo s timijanom, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut. Nazadnje dodamo kockice buče, premešamo in odstavimo.
Moko in ščep soli presejemo na kupček, dodamo na kockice narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo nekaj žlic mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Plitev pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Testo razvaljamo in z njim obložimo dno in stene pekača. Jajci narahlo stepemo in vmešamo v mesno zmes. Nadev stresemo na testo in ga poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.