|
zmlete govedine |
|
soli |
|
popra |
|
žličke sladke paprike |
|
cimeta |
|
jajce |
|
rozin |
|
posušenih brusnic |
|
popečenih pinjol |
|
izkoščičenih suhih sliv |
|
olja |
|
hruška |
|
rdečega vina |
|
soka rdeče pese |
|
gomolj zelene |
|
smetane |
zmleta govedina, rozine, brusnice
Meso zmešamo z jajcem, začinimo s papriko, cimetom, soljo in poprom, dodamo rozine, 1 žlico brusnic in pinjole ter pregnetemo. Zmes pustimo počivati najmanj 30 minut, da se okusi prepojijo.
Hruško prepolovimo, očistimo in olupimo. Kuhamo jo v rdečem vinu 10 minut, dodamo ščepec soli, 1 žlico brusnic, prilijemo pesin sok in pustimo, da se ohladi.
Gomoljno zeleno olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi 15 minut. Ko je zelena mehka, vodo odlijemo, dodamo smetano in zmečkamo v pire.
Nazadnje iz mesne zmesi z vlažnimi rokami oblikujemo manjše kroglice in na sredino vsake damo suho slivo, kakor bi delali cmoke. Mesne kroglice spečemo v vročem olju, jih odcedimo na papirnatih brisačah in ponudimo s pirejem in hruško.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.