Pečena raca z jabolki

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečena raca z jabolki
Sestavine
Št. oseb
2 kg težke race
manjših jabolk
suhega belega vina
rozin
limoninega soka
posušenih brusnic
olja
majarona
soli
popra
olja

Opis

2 kg raca, suho belo vino, jabolka

Priprava

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Očiščeno raco solimo, popramo in notranjost potresemo z majaronom. Jabolka razrežemo na štiri dele, jih očistimo, z njimi napolnimo raco in odprtino zašijemo, preostala jabolka prihranimo za pozneje.

Raco položimo v naoljen pekač in pečemo 30 minut, nato jo obrnemo, prilijemo vino in pečemo še 90 minut. Med pečenjem raco polivamo s sokom, ki se nabere na dnu pekača, in dodamo preostala jabolka.

Ko je raca pečena, jo iz pekača preložimo na ogret servirni krožnik. Omako z dna pekača precedimo, dodamo rozine, brusnice, limonin sok, solimo in popramo ter segrejemo, vendar ne sme zavreti. Nekaj omake prelijemo po raci, ostanek ponudimo v omačnici.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.