|
2 kg težke race |
|
manjših jabolk |
|
suhega belega vina |
|
rozin |
|
limoninega soka |
|
posušenih brusnic |
|
olja |
|
majarona |
|
soli |
|
popra |
|
olja |
2 kg raca, suho belo vino, jabolka
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Očiščeno raco solimo, popramo in notranjost potresemo z majaronom. Jabolka razrežemo na štiri dele, jih očistimo, z njimi napolnimo raco in odprtino zašijemo, preostala jabolka prihranimo za pozneje.
Raco položimo v naoljen pekač in pečemo 30 minut, nato jo obrnemo, prilijemo vino in pečemo še 90 minut. Med pečenjem raco polivamo s sokom, ki se nabere na dnu pekača, in dodamo preostala jabolka.
Ko je raca pečena, jo iz pekača preložimo na ogret servirni krožnik. Omako z dna pekača precedimo, dodamo rozine, brusnice, limonin sok, solimo in popramo ter segrejemo, vendar ne sme zavreti. Nekaj omake prelijemo po raci, ostanek ponudimo v omačnici.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.