|
govejega fileja |
|
piščančji file |
|
puranjega |
|
gorčice (po želji) |
|
čebula |
|
limoninega soka |
|
sol in poper |
|
dobrega olja |
goveji file, piščančji ali puranji file
Mesni fondi najpreprosteje pripravimo tako, da meso narežemo na kocke ali manjše rezine in jih sproti nabadamo in pečemo v vrelem olju. Da bo meso okusnejše, pa ga lahko najprej mariniramo. V tem primeru goveji in piščančji file najprej narežemo na 2 cm velike kocke.
Kocke govejega fileja damo v skledo, popramo, zmešamo z gorčico, prilijemo 1 dl olja, premešamo in pokrito pustimo najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo.
Kocke piščančjega fileja damo v drugo skledo, dodamo na lističe narezano čebulo, solimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in dobro premešamo. Pokrito pustimo najmanj 1 uro, lahko pa kar čez noč, da se okusi dobro prepojijo.
Olje v kozici ali v posodi za fondi najprej dobro segrejemo, nato posodo postavimo na gorilnik. Na pladenj damo narezano sveže ali marinirano meso, zraven v skledicah ponudimo različne pomake, sestavljene solate in več vrst kruha.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.