Mesni fondi

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesni fondi
Sestavine
Št. oseb
govejega fileja
piščančji file
puranjega
gorčice (po želji)
čebula
limoninega soka
sol in poper
dobrega olja

Opis

goveji file, piščančji ali puranji file

Priprava

Mesni fondi najpreprosteje pripravimo tako, da meso narežemo na kocke ali manjše rezine in jih sproti nabadamo in pečemo v vrelem olju. Da bo meso okusnejše, pa ga lahko najprej mariniramo. V tem primeru goveji in piščančji file najprej narežemo na 2 cm velike kocke.

Kocke govejega fileja damo v skledo, popramo, zmešamo z gorčico, prilijemo 1 dl olja, premešamo in pokrito pustimo najmanj 1 uro, da se okusi prepojijo.

Kocke piščančjega fileja damo v drugo skledo, dodamo na lističe narezano čebulo, solimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in dobro premešamo. Pokrito pustimo najmanj 1 uro, lahko pa kar čez noč, da se okusi dobro prepojijo.

Olje v kozici ali v posodi za fondi najprej dobro segrejemo, nato posodo postavimo na gorilnik. Na pladenj damo narezano sveže ali marinirano meso, zraven v skledicah ponudimo različne pomake, sestavljene solate in več vrst kruha.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.