|
filejev bele ribe (ostriž, rdeči okun ali oslič) |
|
oluščenih rakcev ali rakovega mesa |
|
belih drobtin |
|
sesekljanega svežega koriandra (lahko nadomestimo s peteršiljem) |
|
jajca |
|
limoninega soka |
|
sol in poper |
|
čebula |
|
rumene in 0.5 kosa rdeče paprike |
|
paradižnik |
|
olja za omako |
|
olja za cvrtje |
|
tajske začimbne mešanice Chiang Mai Curry |
|
kurkume |
file bele ribe (ostriž, rdeči okun ali oslič), rakci, začimbe
Fileje dobro pregledamo in odstranimo morebitne kosti. Ribje in rakovo meso zmeljemo, damo v skledo, dodamo 60 g drobtin, 1 stepeno jajce, koriander (ali peteršilj) in limonin sok, solimo in popramo. Vse dobro premešamo in z rokami oblikujemo v 20 kroglic.
Kroglice pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. Kroglice zložimo na pladenj in jih damo za 30 minut v hladilnik.
Čebulo sesekljamo, papriko in paradižnik narežemo na kockice. V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, pražimo in mešamo toliko časa, da čebula postekleni. Čebuli dodamo kurkumo in začimbno mešanico ter premešamo. Nato dodamo še papriko in paradižnik, solimo, prilijemo malo vroče vode in pokrito dušimo približno 20 minut, da se zelenjava dobro zmehča.
Ribje kroglice postopoma ocvremo v vročem olju, jih odcedimo in damo v ponev z omako. Vse pregrejemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.