Ribje kroglice v karijevi omaki

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ribje kroglice v karijevi omaki
Sestavine
Št. oseb
filejev bele ribe (ostriž, rdeči okun ali oslič)
oluščenih rakcev ali rakovega mesa
belih drobtin
sesekljanega svežega koriandra (lahko nadomestimo s peteršiljem)
jajca
limoninega soka
sol in poper
čebula
rumene in 0.5 kosa rdeče paprike
paradižnik
olja za omako
olja za cvrtje
tajske začimbne mešanice Chiang Mai Curry
kurkume

Opis

file bele ribe (ostriž, rdeči okun ali oslič), rakci, začimbe

Priprava

Fileje dobro pregledamo in odstranimo morebitne kosti. Ribje in rakovo meso zmeljemo, damo v skledo, dodamo 60 g drobtin, 1 stepeno jajce, koriander (ali peteršilj) in limonin sok, solimo in popramo. Vse dobro premešamo in z rokami oblikujemo v 20 kroglic.

Kroglice pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. Kroglice zložimo na pladenj in jih damo za 30 minut v hladilnik.

Čebulo sesekljamo, papriko in paradižnik narežemo na kockice. V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, pražimo in mešamo toliko časa, da čebula postekleni. Čebuli dodamo kurkumo in začimbno mešanico ter premešamo. Nato dodamo še papriko in paradižnik, solimo, prilijemo malo vroče vode in pokrito dušimo približno 20 minut, da se zelenjava dobro zmehča.

Ribje kroglice postopoma ocvremo v vročem olju, jih odcedimo in damo v ponev z omako. Vse pregrejemo in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.