|
majhnih in zelo tankih govejih zrezkov |
|
grobozrnate gorčice |
|
olja |
|
mesnata rdeča paprika |
|
manjša čebula |
|
nakockanega olupljenega paradižnika (lahko iz pločevinke) |
|
sladke paprike |
|
koriandra v prahu (po želji) |
|
soli |
|
popra |
|
v kisu vloženih kaper |
govedina, gorčica, rdeča paprika
Zrezke popramo in namažemo z gorčico, drugega vrh drugega zložimo v manjšo plastično posodo s pokrovom in vsakega sproti dobro pokapljamo z oljem. Posodo dobro zapremo in damo čez noč v hladilnik.
Papriko očistimo in narežemo na 8 trakov, ostanek zrežemo na kockice. Na vsak zrezek damo 1 trak paprike, meso zvijemo in ga spnemo z zobotrebcem. V posodi na 3 žlicah olja mesne zvitke najprej popečemo, nato jih preložimo na krožnik.
V posodo damo čebulo in kockice paprike ter mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo še paradižnik, sladko papriko, koriander, solimo in popramo. Mesne zvitke damo nazaj v posodo in jih v omaki pokrite dušimo 20 minut, nazadnje dodamo kapre in dušimo še 10 minut, da je meso popolnoma mehko.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.