gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Piščančji paprikaš z gobami

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji paprikaš z gobami
Sestavine
Št. oseb
piščanec
mešanih gob (lahko tudi gojenih)
mesnata rdeča paprika
mesnata rumena ali bela paprika
mesnata zelena paprika
veliki čebuli
sesekljanega česna
olja
sladke paprike
soli
popra
zelene
kisle ali sladke smetane
jedilnega škroba
sesekljanega peteršilja

Opis

Piščanec dušen z zelenjavoin gobami, z različnimi dodatki (njoki, široki rezanci itd.).

Priprava

Piščanca narežemo na kose. Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, čebulo in česen olupimo in sesekljamo.

V posodi na vročem olju popečemo kose piščanca, vmes večkrat premešamo, solimo in popramo. Popečenim kosom piščanca dodamo papriko, čebulo in česen, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato potresemo s sladko papriko, dodamo vejico zelene in prilijemo 2 do 3 dl vroče vode. Pokrito dušimo 25 minut.

Ko je meso mehko, prilijemo smetano, ki smo jo zmešali s škrobom, dosolimo, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z njoki, vlivanci, vodnimi žličniki ali kuhanim krompirjem.