|
piščanec |
|
mešanih gob (lahko tudi gojenih) |
|
mesnata rdeča paprika |
|
mesnata rumena ali bela paprika |
|
mesnata zelena paprika |
|
veliki čebuli |
|
sesekljanega česna |
|
olja |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
popra |
|
zelene |
|
kisle ali sladke smetane |
|
jedilnega škroba |
|
sesekljanega peteršilja |
Piščanec dušen z zelenjavoin gobami, z različnimi dodatki (njoki, široki rezanci itd.).
Piščanca narežemo na kose. Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, čebulo in česen olupimo in sesekljamo.
V posodi na vročem olju popečemo kose piščanca, vmes večkrat premešamo, solimo in popramo. Popečenim kosom piščanca dodamo papriko, čebulo in česen, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato potresemo s sladko papriko, dodamo vejico zelene in prilijemo 2 do 3 dl vroče vode. Pokrito dušimo 25 minut.
Ko je meso mehko, prilijemo smetano, ki smo jo zmešali s škrobom, dosolimo, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z njoki, vlivanci, vodnimi žličniki ali kuhanim krompirjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.