|
mešanih stročnic za mineštro |
|
por ali čebula |
|
rdeč korenček |
|
rumen korenček |
|
gomoljne zelene |
|
olivnega olja |
|
lovorov list |
|
popra |
|
soli ali več po okusu |
|
na kockice narezane šunke |
|
sesekljanega peteršilja |
mešane stročnice za mineštro, zelenjava, šunka
Stročnice splaknemo pod tekočo vodo in jih namočimo za najmanj 6 ur.
Obe vrsti korenja in zeleno zrežemo na kockice, por ali čebulo na drobno zrežemo. V posodi na vročem olju popražimo por ali čebulo, da oveni, nato dodamo korenje in zeleno, premešamo in še malo popražimo. Zelenjavi prilijemo 1,8 l vode, dodamo namočene stročnice in lovorov list ter zavremo. Pokrito kuhamo približno 40 minut, da se tudi malo večja zrna fižola skuhajo, po okusu solimo in popramo.
Če želimo, da je juha še gostejša, ji na koncu lahko dodamo podmet iz 1 žlice moke in nekaj žlic vode. Nazadnje dodamo zrezano šunko, prevremo, potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.