|
(steblo) pora |
|
korenčka |
|
(steblo) belušne zelene |
|
mladega stročjega fižola |
|
manjše zelene bučke |
|
olja |
|
soli in popra |
|
bazilike |
|
limone |
por, korenček, belušna zelena, stročji fižol, limona....
Zelenjavo očistimo, por in korenje narežemo na koleščke, zeleno sesekljamo, fižol narežemo na koščke, bučko naribamo.
V loncu segrejemo olje, dodamo zelenjavo razen bučke, solimo in popramo, pražimo in mešamo kakšno minuto, nato prilijemo 1,5 l vroče vode in zavremo. Kuhamo približno 20 minut, nato dodamo naribano bučko in kuhamo še 5 minut. Kuhano juho odstavimo in pustimo, da se skoraj ohladi. Nazadnje vmešamo limonin sok in potresemo z nasekljano baziliko. Nasvet: Juho najhitreje ohladimo tako, da lonec postavimo v pomivalno korito in nato vanj natočimo toliko hladne vode, da sega malo pod rob lonca.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.