Mocarela in paradižnik z baziliko v solati

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mocarela in paradižnik z baziliko v solati
Sestavine
Št. oseb
manjših čvrstih paradižnikov
kroglice mocarele
sveže bazilike z velikimi listi
soli
olivnega olja

Opis

Paradižnik, mocarela, olivno olje. Bazilika nas s svojim vonjem in okusom takoj spomni na Sredozemlje in poletje. Svežo uporabljamo v solatah, jo potresemo po mineštrah in omakah za testenine ali nam pride prav za krasitev jedi. Listke bazilike lahko shranimo v steklenih kozarčkih, tako da jih zalijemo z olivnim oljem in kozarčke dobro zapremo

Priprava

Paradižnik in mocarelo narežemo na koleščke in zložimo v plitvo skledo. Med rezine paradižnika in mocarele damo listke bazilike, rahlo solimo, pokapljamo z olivnim oljem in postrežemo s kmečkim kruhom kot predjed, lahko kosilo ali večerjo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.