|
manjših čvrstih paradižnikov |
|
kroglice mocarele |
|
sveže bazilike z velikimi listi |
|
soli |
|
olivnega olja |
Paradižnik, mocarela, olivno olje. Bazilika nas s svojim vonjem in okusom takoj spomni na Sredozemlje in poletje. Svežo uporabljamo v solatah, jo potresemo po mineštrah in omakah za testenine ali nam pride prav za krasitev jedi. Listke bazilike lahko shranimo v steklenih kozarčkih, tako da jih zalijemo z olivnim oljem in kozarčke dobro zapremo
Paradižnik in mocarelo narežemo na koleščke in zložimo v plitvo skledo. Med rezine paradižnika in mocarele damo listke bazilike, rahlo solimo, pokapljamo z olivnim oljem in postrežemo s kmečkim kruhom kot predjed, lahko kosilo ali večerjo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.