Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Modro kuhana postrv

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Modro kuhana postrv
Sestavine
Št. oseb
popolnoma sveže postrvi
belega vinskega kisa
korenček
por
šalotke
peteršilja
(listov) žajblja
suhega belega vina
lovorovih listov
zrn belega popra
koromačevih semen
stolčenih brinovih jagod
soli

Opis

sveže postrvi, vinski kis, šalotka, belo vino...

Priprava

Postrvi previdno očistimo, da sluz na koži ostane nepoškodovana. Vsako ribo posebej lahko zvežemo v krog tako, da speljemo iglo z vrvico skozi spodnjo čeljust in rep. Nato vrvico močno zategnemo in zavežemo v vozel. Ribe položimo na velik krožnik ali pladenj. Kis segrejemo, z njim polijemo ribe in jih za 30 minut postavimo na hladno.

Korenček in por očistimo, umijemo in narežemo, šalotki olupimo in sesekljamo, peteršilj in žajbljeve liste splaknemo. V veliki posodi pristavimo vino in 2,5 l vode, dodamo 3 žličke soli, zelišča in začimbe, zavremo in kuhamo 20 minut.

Postrvi s kisom vred previdno preložimo v prevretek in jih glede na velikost na šibki toploti nepokrite kuhamo približno 20 minut. K modro kuhani postrvi ponudimo masleno ali zeliščno gorčično omako in slan krompir.