|
debelejši kosi rostbifa ali mlade goveje zarebrnice brez kosti |
|
olja |
|
masla |
|
šalotke |
|
sladkorja |
|
timijana |
|
rdečega vina |
|
soli |
|
popra |
|
belega vinskega kisa |
|
sesekljana šalotka |
|
zrn črnega popra |
|
rumenjaka |
|
dijonske gorčice (ostre francoske gorčice iz mesta Dijon) |
|
na kockice narezanega masla |
|
nasekljanega svežega pehtrana |
govedina, šalotka, vino
Šalotko olupimo, zgoraj in spodaj jo samo obrežemo. V kozici stopimo 50 g masla, dodamo šalotko in pražimo toliko časa, da svetlo zarumeni. Nato dodamo sladkor in timijan, solimo in popramo ter prilijemo vino. Pokrito dušimo toliko časa, da ostane samo za 2 žlici omake.
Za bearneško omako damo v kozico kis, sesekljano šalotko, poprova zrna in 2 žlici vode. Zavremo in pokrito kuhamo nekaj minut, da tekočina povre in se šalotka zmehča, ter odstavimo. Nato dodamo rumenjaka, kozico postavimo nad soparo, dodamo še gorčico in dobro zmešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo kockice masla in mešamo, da se omaka začne gostiti, odmaknemo s sopare in mešamo še 1 minuto.
Veliko težko ponev dobro segrejemo, namastimo jo z oljem in maslom. Ko se maslo speni, na maščobo položimo zrezke in jih na vsaki strani pečemo približno po 3 minute, da na sredini ostanejo še sočni. Ko so pečeni, ponev odstavimo in jih pustimo stati še 2 minuti. Zrezke razdelimo na krožnike, obložimo s šalotko in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.