Morska enolončnica s krompirjem

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Morska enolončnica s krompirjem
Sestavine
Št. oseb
filejev trilje ali kakšne druge ribe
kozic
špinače
manjša čebula
stebla stebelne zelene
korenček
krompirja
zelena bučka
olivnega olja
soli
popra

Opis

kozice, file ribe, zelenjava

Priprava

Očiščeno čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Krompirja olupimo in narežemo na kockice. Bučko po dolžini prerežemo na štiri dele in narežemo. Večje ribje fileje narežemo na kose.

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano zelenjavo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Dodamo ribe, rakce in krompir, previdno premešamo, solimo in popramo. Nato dodamo na trakove narezano umito špinačo, prilijemo 8 dl vroče vode in zavremo. Kuhamo približno 10 minut, nato dodamo bučko in kuhamo še 5 minut. Enolončnico ponudimo takoj in je ne pogrevamo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.