|
filejev bele ribe |
|
svežih rakcev |
|
velika lignja |
|
riža |
|
mladi čebulici z zelenjem ali 1 manjša čebula |
|
korenček |
|
steblo belušne zelene |
|
izluščenega graha |
|
zrel paradižnik |
|
olivnega olja |
|
čiste ribje ali zelenjavne juhe |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
bela riba, lignji, rakci
Belo ribo in lignja narežemo na kose; lignja še z ostrim nožem v obliki mreže zarežemo, rakcem potrgamo nožice. Čebulici, korenček in zeleno na drobno sesekljamo, zelenje od čebulice narežemo na obročke. Paradižnik olupimo in narežemo. Juho segrejemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano zelenjavo in jo malo popražimo. Nato dodamo kose lignjev, naprej mešamo in pražimo. Dodamo še riž in premešamo.
Ko riž postekleni, dodamo kose ribe, rakce, grah in paradižnik ter prilijemo vrelo juho. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha. Po okusu dosolimo in popramo. Ko je riž kuhan, enolončnico takoj potresemo s peteršiljem in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.