|
narezanih lignjev in hobotnice, školjk in rakcev (lahko zamrznjenih) |
|
sesekljane bele čebule |
|
ali 2 kosa sesekljanega stroka česna |
|
korenčka |
|
stebla belušne zelene |
|
zelenih špargljev |
|
olja |
|
do 300 g dolgozrnatega belega riža |
|
belega vina |
|
vroče čiste zelenjavne juhe ali vode |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
lignji, hobotnica, školjke in rakci, šparglji, dolgorznati beli riž...
Korenček olupimo in narežemo na paličice, velike kot vžigalice, zeleno sesekljamo, šparglje narežemo na 3 cm dolge koščke. V široki posodi na olju najprej prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen.
Ko čebula postekleni in česen zadiši, dodamo korenček, zeleno in morske sadeže. Vse mešamo in pražimo približno 10 minut, nato dodamo riž in šparglje, solimo in popramo, prilijemo vino in premešamo. Ko vino izpari, prilijemo 3 dl vroče juhe ali vode, zavremo in naprej pokrito kuhamo.
Med kuhanjem postopoma prilivamo preostalo juho ali vodo, da je rižota ves čas vlažna, vendar se riž ne razkuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo peteršilj in pokrito pustimo počivati 3 minute.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.