Narastek z rižem, mesom in ohrovtom

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Narastek z rižem, mesom in ohrovtom
Sestavine
Št. oseb
riža
mletega mesa (mešanega, govejega ali puranjega)
čebula
korenček
gomolj zelene
manjša rdeča paprika (lahko opustimo)
čiste juhe (lahko iz kocke)
jajca
naribanega poltrdega sira
manjša glava ohrovta
olja
masla za pekač

Opis

riž, mleto meso (mešanega, govejega ali puranjega), ohrovt

Priprava

Čebulo in papriko na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. Ohrovt razdelimo na liste, jim porežemo debele žile in zrežemo na trakce. Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi.

visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, korenček in zeleno, naprej pražimo in mešamo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, prilijemo 2 dl vroče juhe in pokrito dušimo 15 minut.

V drugi ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo narezan ohrovt, mešamo in pražimo, da se ohrovt zmehča, vendar ne sme spremeniti barve, nato prilijemo 1 dl juhe in pokrito dušimo še približno 5 minut.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Nepregoren pekač namažemo z maslom. Jajca stepemo. Rižu primešamo dobro polovico stepenih jajc in polovico sira ter damo v pekač. Mesu primešamo preostala jajca, damo ga na riž in poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.

Nazadnje meso potresemo s preostalim sirom, na vrh damo dušen ohrovt, pekač damo nazaj v pečico in pri 170 stopinjah pečemo še 10 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.