|
riža |
|
mletega mesa (mešanega, govejega ali puranjega) |
|
čebula |
|
korenček |
|
gomolj zelene |
|
manjša rdeča paprika (lahko opustimo) |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
jajca |
|
naribanega poltrdega sira |
|
manjša glava ohrovta |
|
olja |
|
masla za pekač |
riž, mleto meso (mešanega, govejega ali puranjega), ohrovt
Čebulo in papriko na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. Ohrovt razdelimo na liste, jim porežemo debele žile in zrežemo na trakce. Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi.
visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, korenček in zeleno, naprej pražimo in mešamo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, prilijemo 2 dl vroče juhe in pokrito dušimo 15 minut.
V drugi ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo narezan ohrovt, mešamo in pražimo, da se ohrovt zmehča, vendar ne sme spremeniti barve, nato prilijemo 1 dl juhe in pokrito dušimo še približno 5 minut.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Nepregoren pekač namažemo z maslom. Jajca stepemo. Rižu primešamo dobro polovico stepenih jajc in polovico sira ter damo v pekač. Mesu primešamo preostala jajca, damo ga na riž in poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.
Nazadnje meso potresemo s preostalim sirom, na vrh damo dušen ohrovt, pekač damo nazaj v pečico in pri 170 stopinjah pečemo še 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.