|
neoluščenega rjavega riža |
|
lososovega fileja brez kože |
|
drobna čebula |
|
graha (lahko zamrznjenega) |
|
korenčka |
|
gomolja koromača |
|
manjša zelena bučka |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
nasekljane bazilike ali svežega kopra |
riž, losos, korenček
Riž damo v posodo, prilijemo 3 skodelice vode, zavremo, dodamo žličko soli in pokrito kuhamo približno 35 minut, da je riž skoraj kuhan. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vroče vode.
Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, korenček in bučko narežemo na kockice, koromač na lističe ali na kockice. Ribje fileje zložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, malo jih posolimo in pokapljamo z oljem. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
V kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo korenček, koromač in grah, premešamo in vse malo popražimo. Zelenjavi prilijemo 1 skodelico vroče vode, solimo in pokrito dušimo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča.
Pekač z lososom postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 10 minut (odvisno od velikosti in debeline filejev). Zelenjavi dodamo kuhan riž, premešamo, dodamo baziliko ali koper, premešamo in pokrito dušimo še nekaj minut, da se riž zmehča.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.