Neoluščen riž z zelenjavo in pečenim lososom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Neoluščen riž z zelenjavo in pečenim lososom
Sestavine
Št. oseb
250.0 g
neoluščenega rjavega riža
4.0 kos
lososovega fileja brez kože
1.0 kos
drobna čebula
250.0 g
graha (lahko zamrznjenega)
2.0 kos
korenčka
0.5 kos
gomolja koromača
1.0 kos
manjša zelena bučka
3.0 zlica
olivnega olja
1.0 scepec
soli
1.0 zlica
nasekljane bazilike ali svežega kopra

Opis

riž, losos, korenček

Priprava

Riž damo v posodo, prilijemo 3 skodelice vode, zavremo, dodamo žličko soli in pokrito kuhamo približno 35 minut, da je riž skoraj kuhan. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vroče vode.

Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, korenček in bučko narežemo na kockice, koromač na lističe ali na kockice. Ribje fileje zložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, malo jih posolimo in pokapljamo z oljem. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

V kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo korenček, koromač in grah, premešamo in vse malo popražimo. Zelenjavi prilijemo 1 skodelico vroče vode, solimo in pokrito dušimo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča.

Pekač z lososom postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 10 minut (odvisno od velikosti in debeline filejev). Zelenjavi dodamo kuhan riž, premešamo, dodamo baziliko ali koper, premešamo in pokrito dušimo še nekaj minut, da se riž zmehča.

Prijavite se na e-novice