|
mletega mesa (mešanega, govejega ali perutninskega) |
|
čebula |
|
mesnata rdeča paprika |
|
zelena paprika |
|
zdrobljenih zelišč (bazilika, timijan, majaron) |
|
krompirjevih njokov |
|
olja |
|
soli in popra |
njoki, meso, paprika
Čebulo na drobno sesekljamo, papriko očistimo in narežemo na trakove. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato dodamo trakove paprike, še 2 minuti mešamo in pražimo. Solimo in popramo, dodamo zelišča, prilijemo 1 zajemalko vode in pokrito dušimo še približno 15 minut.
V loncu zavremo vodo in solimo. Njoke stresemo v krop, ko priplavajo na vrh, lonec odstavimo in pokrito pustimo še 2 minuti. Nazadnje njoke dobro odcedimo, razdelimo v skledice ali na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.