|
listnatega testa (zamrznjenega ali svežega) |
|
ali 5 kosov manjših paradižnikov |
|
bele čebule |
|
olivnega olja |
|
rjavega sladkorja |
|
soli |
|
kajenskega popra |
|
črnih oliv |
listnato testo, paradižniki, čebula, črne olive....
Paradižnike, čebulo in olive narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni, nato solimo in popramo, dodamo sladkor in počakamo, da svetlo karamelizira. Dno plitvega pekača ali tortnega modela obložimo s papirjem za peko.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo. Na dno pekača najprej razporedimo olive, nato koleščke paradižnika in čebulo. Na vrh damo zvaljano testo in ga ob robovih dobro zatlačimo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da je testo zlato in hrustljavo. Pečeno pogačo pustimo 5 minut v pekaču, nato jo zvrnemo na krožnik in razrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.