|
italijanskega riža za rižote |
|
čvrstih paradižnikov |
|
bele čebule |
|
olivnega olja |
|
čiste juhe - vroče |
|
paradižnikove kaše |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja in 1 žlica bazilike |
italijanski riž za rižote, paradižniki, čebula, olivno olje....
Paradižnike narežemo na kockice, semena in tekočino zavržemo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo. Ko postekleni, dodamo zrezan paradižnik in riž, premešamo in malo popražimo, nato prilijemo vročo juho, premešamo in na zmernem ognju pokrito dušimo.
Ko riž popije juho, dodamo paradižnikovo kašo in po potrebi še malo vroče vode, solimo in popramo, premešamo ter odkrito kuhamo še toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Nato posodo odstavimo, primešamo peteršilj in baziliko ter pokrito pustimo stati nekaj minut. Paradižnikovo rižoto ponudimo kot prilogo k pečenim ali ocvrtim ribam in mesu, nabodalom ali polpetam.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.