Rdeča paradižnikova rižota

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rdeča paradižnikova rižota
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
čvrstih paradižnikov
bele čebule
olivnega olja
čiste juhe - vroče
paradižnikove kaše
soli
popra
sesekljanega peteršilja in 1 žlica bazilike

Opis

italijanski riž za rižote, paradižniki, čebula, olivno olje....

Priprava

Paradižnike narežemo na kockice, semena in tekočino zavržemo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo. Ko postekleni, dodamo zrezan paradižnik in riž, premešamo in malo popražimo, nato prilijemo vročo juho, premešamo in na zmernem ognju pokrito dušimo.

Ko riž popije juho, dodamo paradižnikovo kašo in po potrebi še malo vroče vode, solimo in popramo, premešamo ter odkrito kuhamo še toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Nato posodo odstavimo, primešamo peteršilj in baziliko ter pokrito pustimo stati nekaj minut. Paradižnikovo rižoto ponudimo kot prilogo k pečenim ali ocvrtim ribam in mesu, nabodalom ali polpetam.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.