|
mladega graha v stročju |
|
velika bela čebula |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
italijanskega riža za rižote |
|
soli |
|
popra |
|
vrele čiste zelenjavne ali kokošje juhe |
|
sesekljanega peteršilja |
|
na luske naribanega parmezana |
grah, čebula, riž
Grah izluščimo, lepe mlade stroke narežemo na koščke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da postekleni, nato dodamo narezane stroke, prilijemo toliko vode, da jih prekrije, in dušimo 5 minut. Če stroki niso mladi in mehki, jih raje ne dodajamo.
Ko voda izhlapi, dodamo izluščen grah in riž, premešamo in malo popražimo. Nato solimo in popramo, prilijemo vročo juho, zavremo in pokrito dušimo toliko časa, da se riž skuha. Med kuhanjem po potrebi prilivamo še malo vode, da je rižota ves čas vlažna. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo, primešamo maslo in peteršilj ter pokrito pustimo počivati še od 3 do 5 minut. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike in jo potresemo z luskami parmezana.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.