Zelena grahova rižota

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelena grahova rižota
Sestavine
Št. oseb
mladega graha v stročju
velika bela čebula
olivnega olja
masla
italijanskega riža za rižote
soli
popra
vrele čiste zelenjavne ali kokošje juhe
sesekljanega peteršilja
na luske naribanega parmezana

Opis

grah, čebula, riž

Priprava

Grah izluščimo, lepe mlade stroke narežemo na koščke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da postekleni, nato dodamo narezane stroke, prilijemo toliko vode, da jih prekrije, in dušimo 5 minut. Če stroki niso mladi in mehki, jih raje ne dodajamo.

Ko voda izhlapi, dodamo izluščen grah in riž, premešamo in malo popražimo. Nato solimo in popramo, prilijemo vročo juho, zavremo in pokrito dušimo toliko časa, da se riž skuha. Med kuhanjem po potrebi prilivamo še malo vode, da je rižota ves čas vlažna. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo, primešamo maslo in peteršilj ter pokrito pustimo počivati še od 3 do 5 minut. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike in jo potresemo z luskami parmezana.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.