Obrnjena pita s slivami

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Obrnjena pita s slivami
Sestavine
Št. oseb
sliv
cimeta (po želji)
moke
soli
sladkorja za testo in 4 žlice za na dno pekača
masla ali margarine

Opis

slive, moka, cimet

Priprava

Pekač, tortni model ali porcijske plitve modelčke namažemo z maslom in potresemo s 4 žlicami sladkorja. Na dno pekača naložimo polovice sliv s prerezano stranjo obrnjeno navzdol in jih potresemo s cimetom.

Moki primešamo sol, 1 žlico sladkorja in na kockice narezano maslo ali margarino. S prsti vtremo maščobo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, nato dodamo približno 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo v krog, ki naj bo malo večji od pekača. Testo položimo čez sadje in ga ob robovih zatlačimo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.