|
sliv |
|
cimeta (po želji) |
|
moke |
|
soli |
|
sladkorja za testo in 4 žlice za na dno pekača |
|
masla ali margarine |
slive, moka, cimet
Pekač, tortni model ali porcijske plitve modelčke namažemo z maslom in potresemo s 4 žlicami sladkorja. Na dno pekača naložimo polovice sliv s prerezano stranjo obrnjeno navzdol in jih potresemo s cimetom.
Moki primešamo sol, 1 žlico sladkorja in na kockice narezano maslo ali margarino. S prsti vtremo maščobo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, nato dodamo približno 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo v krog, ki naj bo malo večji od pekača. Testo položimo čez sadje in ga ob robovih zatlačimo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo zvrnemo na pladenj in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.