|
giric |
|
bele moke |
|
fine koruzne moke |
|
soli (kavna) |
|
ledeno mrzle vode |
|
jajce |
|
kock ledu |
|
olje za cvrtje |
Poseben način priprave hrane, ko ribe, rake, zelenjavo ali koščke mesa pomočijo v testo in nato hrustljavo ocvrejo, Japonci imenujejo tempura. Posebnost je testo samo, ker vanj vmešamo kocke ledu, da je testo ledeno hladno, ko pride v stik z vrelim oljem. Da se temperatura olja, ko vanj položimo koščke živil, pomočenih v testo, ne zniža, mora biti olja dovolj.
Girice splaknemo pod tekočo vodo, jih dobro odcedimo in na papirnatih brisačah do suhega popivnamo. V globoki ponvi segrejemo za dober prst olja
V skledi zmešamo obe vrsti moke in sol, posebej zmešamo jajce, mrzlo vodo in kocke ledu ter na hitro primešamo moki.
Ribice pomočimo v testo in jih postopoma ocvremo v vrelem olju. V olje jih ne dajemo preveč hkrati, da se ne sprimejo. Med cvrenjem jih obrnemo, ko so hrustljave in začenjajo dobivati svetlo zlato barvo, jih poberemo iz olja, na papirnatih brisačah odcedimo in še vroče ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.