Ocvrte girice po japonsko

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrte girice po japonsko
Sestavine
Št. oseb
giric
bele moke
fine koruzne moke
soli (kavna)
ledeno mrzle vode
jajce
kock ledu
olje za cvrtje

Opis

Poseben način priprave hrane, ko ribe, rake, zelenjavo ali koščke mesa pomočijo v testo in nato hrustljavo ocvrejo, Japonci imenujejo tempura. Posebnost je testo samo, ker vanj vmešamo kocke ledu, da je testo ledeno hladno, ko pride v stik z vrelim oljem. Da se temperatura olja, ko vanj položimo koščke živil, pomočenih v testo, ne zniža, mora biti olja dovolj.

Priprava

Girice splaknemo pod tekočo vodo, jih dobro odcedimo in na papirnatih brisačah do suhega popivnamo. V globoki ponvi segrejemo za dober prst olja

V skledi zmešamo obe vrsti moke in sol, posebej zmešamo jajce, mrzlo vodo in kocke ledu ter na hitro primešamo moki.

Ribice pomočimo v testo in jih postopoma ocvremo v vrelem olju. V olje jih ne dajemo preveč hkrati, da se ne sprimejo. Med cvrenjem jih obrnemo, ko so hrustljave in začenjajo dobivati svetlo zlato barvo, jih poberemo iz olja, na papirnatih brisačah odcedimo in še vroče ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.