Ocvrti ribji kroketi v ovoju bučk

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrti ribji kroketi v ovoju bučk
Sestavine
Št. oseb
ribjega mesa (pečenega ali kuhanega)
bele moke
vode
oljčnega olja
jajce
sesekljanega kopra
soli in mletega popra
olja za cvrenje
zelenih bučk

Opis

ribje meso (pečen ali kuhano), bela moka, oljčno olje...

Priprava

Vodo in olje zavremo. V vrelo tekočino stresemo moko in med stalnim mešanjem s kuhalnico kuhamo toliko časa, da masa odstopi od posode. Maso nekoliko ohladimo, primešamo jajce, sesekljano ribje meso in koper, solimo, popramo ter dobro premešamo. Oblikujemo drobne krokete primerne dolžine in ocvremo v vročem olju. Ocvrte poberemo iz maščobe ter jih dobro odcedimo in ohladimo.

Bučke narežemo na trakove, vanje zapognemo ohlajene ribje krokete, poravnamo konce in vpnemo v prijemalke. Lahko jih tudi okrasimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.