|
ribjega mesa (pečenega ali kuhanega) |
|
bele moke |
|
vode |
|
oljčnega olja |
|
jajce |
|
sesekljanega kopra |
|
soli in mletega popra |
|
olja za cvrenje |
|
zelenih bučk |
ribje meso (pečen ali kuhano), bela moka, oljčno olje...
Vodo in olje zavremo. V vrelo tekočino stresemo moko in med stalnim mešanjem s kuhalnico kuhamo toliko časa, da masa odstopi od posode. Maso nekoliko ohladimo, primešamo jajce, sesekljano ribje meso in koper, solimo, popramo ter dobro premešamo. Oblikujemo drobne krokete primerne dolžine in ocvremo v vročem olju. Ocvrte poberemo iz maščobe ter jih dobro odcedimo in ohladimo.
Bučke narežemo na trakove, vanje zapognemo ohlajene ribje krokete, poravnamo konce in vpnemo v prijemalke. Lahko jih tudi okrasimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.