luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
4 kosi vlečeno testo
1 kos čebula
1 kos svež ingver
1 strok Česen
400 g mešana zelenjava
1 žlica sojina omaka
1 žlica olje
1 kos jajce
500 ml olje za cvrtje

Opis

Klasična predjed iz kitajske restavracije.

Priprava

Čebulo, česen in ingver olupite in sesekljajte. Očistite in na drobno narežite ali na grobo naribajte tudi vso preostalo zelenjavo.

V voku ali ponvi segrejte olje in na njem na hitro popražite čebulo, ingver in česen. Nato postopoma (od bolj čvrste k mehkejši) dodajajte zelenjavo. Ko je zelenjava podušena, umešajte sojino ali ostrigovo omako oz. začinite s soljo in poprom.

Liste vlečenega testa razrežite na kvadrate s stranico okoli 10 cm. Nadev naložite ob spodnji rob, spodaj in pri straneh naj ostane 2 cm nenamazanega testa.

Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem, zapognite robove čez nadev in zavijte. Zavitke nato hrustljavo ocvrite v vročem olju in ponudite s pomako.