DetoxJoga-2850 Dobra karma

Nekateri smo za vroče – in z ukročenim egom

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

rok furlan xx Necenzurirano

Kralj betona bo moral pred sodnika

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sestavine
4 kosi vlečeno testo
1 kos čebula
1 kos svež ingver
1 strok Česen
400 g mešana zelenjava
1 žlica sojina omaka
1 žlica olje
1 kos jajce
500 ml olje za cvrtje

Opis

Klasična predjed iz kitajske restavracije.

Priprava

Čebulo, česen in ingver olupite in sesekljajte. Očistite in na drobno narežite ali na grobo naribajte tudi vso preostalo zelenjavo.

V voku ali ponvi segrejte olje in na njem na hitro popražite čebulo, ingver in česen. Nato postopoma (od bolj čvrste k mehkejši) dodajajte zelenjavo. Ko je zelenjava podušena, umešajte sojino ali ostrigovo omako oz. začinite s soljo in poprom.

Liste vlečenega testa razrežite na kvadrate s stranico okoli 10 cm. Nadev naložite ob spodnji rob, spodaj in pri straneh naj ostane 2 cm nenamazanega testa.

Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem, zapognite robove čez nadev in zavijte. Zavitke nato hrustljavo ocvrite v vročem olju in ponudite s pomako.