|
1 francoska bageta |
|
jajci |
|
mleka |
|
vaniljine esence |
|
zvrhane žlice sladkorja |
|
cimeta v prahu |
|
muškatnega oreška |
|
maslo ali olje za cvrenje |
kruh po želji, jajca, sladkor, cimet, olje za cvrtje
Bageto poševno narežemo na rezine. V skledi z metlico stepemo jajci, mleko in vaniljino esenco. V drugi skledici zmešamo sladkor s cimetom in muškatnim oreškom.
V ponvi segrejemo maslo ali olje. Rezine kruha postopoma pomakamo v jajčno zmes in jih v vroči maščobi po obeh straneh zlato ocvremo.
Ocvrte rezine takoj preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, takoj nato pa jih povaljamo v cimetovem sladkorju. Nazadnje jih posujemo s preostankom sladkorja in še tople postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.