Ocvrte kruhove rezine s cimetom

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrte kruhove rezine s cimetom
Sestavine
Št. oseb
1 francoska bageta
jajci
mleka
vaniljine esence
zvrhane žlice sladkorja
cimeta v prahu
muškatnega oreška
maslo ali olje za cvrenje

Opis

kruh po želji, jajca, sladkor, cimet, olje za cvrtje

Priprava

Bageto poševno narežemo na rezine. V skledi z metlico stepemo jajci, mleko in vaniljino esenco. V drugi skledici zmešamo sladkor s cimetom in muškatnim oreškom.

V ponvi segrejemo maslo ali olje. Rezine kruha postopoma pomakamo v jajčno zmes in jih v vroči maščobi po obeh straneh zlato ocvremo.

Ocvrte rezine takoj preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, takoj nato pa jih povaljamo v cimetovem sladkorju. Nazadnje jih posujemo s preostankom sladkorja in še tople postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.