|
čvrstih podolgovatih jajčevcev |
|
češnjevih ali 5 večjih zrelih paradižnikov |
|
česna |
|
soli in popra |
|
olivnega olja |
podolgovati jajčevci, češnjev paradižnik, česen....
Jajčevce umijemo, narežemo na enakomerno debele okrogle rezine, posolimo in za 30 minut damo v cedilo, da se odcedijo. Nato jih na hitro splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo in osušimo na papirnatih brisačah.
Rezine jajčevcev v vročem olju postopoma ocvremo in odcedimo na papirnatih brisačah. V drugi ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo strt česen in narezan paradižnik. Pražimo in mešamo 3 minute, solimo in popramo, nato prilijemo 1 skodelico vode in pokrito dušimo, da se omaka zgosti. Na koncu česen odstranimo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ocvrte jajčevce zložimo v pekač, prelijemo z omako in v ogreti pečici pečemo 15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.