Ocvrti tofu z rezanci, kalčki in oreški

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrti tofu z rezanci, kalčki in oreški
Sestavine
Št. oseb
čvrstega tofuja
olja za cvrenje
kitajskih jajčnih rezancev
sezamovega olja
mladih čebulic ali 1 večje steblo pora
česna
zelenega čilija
kitajskega zelja
sojinih kalčkov
škroba
sojine omake
riževega vina (lahko nadomestimo z belim vinom)
sladkorja
popečenih indijskih oreškov

Opis

tofu, kitajski jajčni rezanci, kitajsko zelje, čili....

Priprava

Tofu narežemo na 2 cm velike kocke in jih v vročem olju postopoma zlato in hrustljavo ocvremo. Ocvrte kocke odcedimo na papirnatih brisačah. Testenine skuhamo v slanem kropu, jih splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in zmešamo s sezamovim oljem.

Čebulice ali por narežemo na poševne rezine, česen narežemo na tanke lističe, čili očistimo in narežemo na rezinice, kitajsko zelje na rezance, kalčke dobro speremo in odcedimo. V skledici zmešamo škrob s sojino omako, riževim vinom in sladkorjem.

V voku segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulico ali por, česen, čili, zelje in kalčke. Mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo ocvrt tofu in rezance, prelijemo s sojino mešanico in dobro premešamo. Nazadnje potresemo s popečenimi oreški in takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.