|
čvrstega tofuja |
|
olja za cvrenje |
|
kitajskih jajčnih rezancev |
|
sezamovega olja |
|
mladih čebulic ali 1 večje steblo pora |
|
česna |
|
zelenega čilija |
|
kitajskega zelja |
|
sojinih kalčkov |
|
škroba |
|
sojine omake |
|
riževega vina (lahko nadomestimo z belim vinom) |
|
sladkorja |
|
popečenih indijskih oreškov |
tofu, kitajski jajčni rezanci, kitajsko zelje, čili....
Tofu narežemo na 2 cm velike kocke in jih v vročem olju postopoma zlato in hrustljavo ocvremo. Ocvrte kocke odcedimo na papirnatih brisačah. Testenine skuhamo v slanem kropu, jih splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in zmešamo s sezamovim oljem.
Čebulice ali por narežemo na poševne rezine, česen narežemo na tanke lističe, čili očistimo in narežemo na rezinice, kitajsko zelje na rezance, kalčke dobro speremo in odcedimo. V skledici zmešamo škrob s sojino omako, riževim vinom in sladkorjem.
V voku segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulico ali por, česen, čili, zelje in kalčke. Mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo ocvrt tofu in rezance, prelijemo s sojino mešanico in dobro premešamo. Nazadnje potresemo s popečenimi oreški in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.