|
jagnjetine |
|
sojine omake |
|
škroba |
|
jušne osnove |
|
sladkorja |
|
česna |
|
olja |
|
čebule |
|
ingverja |
|
špargljev |
|
sezamovih semen |
Ste vedeli? Šparglji so bili najprej znani kot zdravilna rastlina, saj vsebujejo komaj kaj maščob in nič holesterola, so dober diuretik in blago odvajalo. Pospešujejo nastajanje veznega tkiva in vzbujajo tek. Ker imajo veliko folne kisline, so prava hrana za bodoče mamice. Beli ali zeleni šparglji? Odvisno od načina gojenja! Njihova zelena barva namreč v primeru, da se med rastjo ne srečajo s svetlobo, ostane bela. 100 g špargljev vsebuje le 18 kalorij, zato so pogosto na jedilniku različnih diet. Zaradi oblike poganjkov se jih že iz časov Rimljanov drži sloves afrodiziaka. Šparglje lahko pripravljamo na različne načine, zelo priljubljeni so v juhah, v rižotah in s testeninami, pa tudi gratinirani in v solatah.
Meso narežemo na manjše koščke. V posodi jih začinimo z žlico sojine omake in 2 žlicama škroba.
Za omako zmešamo juho, 1 žlico sojine omake, 1 žličko škroba, sladkor.
V voku segrejemo žlico olja, dodamo meso in pečemo 2 minuti. Ko je pečeno, ga vzamemo iz voka.
V vok nalijemo še žlico olja in popečemo sesekljano čebulo, nastrgan svež ingver in stisnjen česen. Pol minute pražimo, potem dodamo šparglje in še pol minute pražimo. Dodamo omako in kuhljamo. Nazadnje dodamo še meso
Postrežemo z rižem ali rezanci in potresemo s sezamovimi semeni.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.