|
špargljev |
|
v trdo kuhani jajci |
|
rumenjaka |
|
olja |
|
belega balzamičnega kisa (lahko tudi jabolčnega) |
|
belega vina |
|
soli |
|
popra |
|
sladkorja |
šparglji, jajca, velo vino
Šparglje očistimo in spodnji del ostrgamo. V široki posodi zavremo za 3 prste vode, dodamo 1 žličko soli in 1/2 žličke sladkorja ter šparglje in jih kuhamo približno 12 minut, da se zmehčajo.
Medtem jajci olupimo in sesekljamo. V manjši skledi najprej dobro zmešamo rumenjaka z 1 žlico olja, solimo in popramo, nato skledo postavimo nad soparo in med nenehnim mešanjem prilivamo olje. Vmes prilijemo tudi kis, nazadnje še vino.
Odcejene šparglje damo na krožnike, jih potresemo s sesekljanim jajcem, prelijemo s toplo omako in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.