Šparglji z jajcem in jajčno omako

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Šparglji z jajcem in jajčno omako
Sestavine
Št. oseb
špargljev
trdo kuhani jajci
rumenjakov
olja
belega balzamičnega kisa
belega vina
sladkorja
soli
popra

Opis

šparglji, jajca, vino, rumenjak, balzamični kis

Priprava

Šparglje očistimo in spodnji del ostrgamo. V široki posodi zavremo za 3 prste vode, dodamo 1 žličko soli in 1/2 žličke sladkorja ter šparglje in jih kuhamo približno 12 minut, da se zmehčajo.

Medtem jajci olupimo in sesekljamo. V manjši skledi najprej dobro zmešamo rumenjaka z 1 žlico olja, solimo in popramo, nato skledo postavimo nad soparo in med nenehnim mešanjem prilivamo olje. Vmes prilijemo tudi kis, nazadnje še vino.

Odcejene šparglje damo na krožnike, jih potresemo s sesekljanim jajcem, prelijemo s toplo omako in takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.