|
večje čebule |
|
česna |
|
korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
zrelega paradižnika |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra ali ostre paprike |
večja čebula, česen, korenček, belušna zelena...
Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in na drobno naribamo, zeleno na drobno zrežemo. Paradižnike za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo in jih olupimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Dodamo korenček in zeleno ter popražimo, nato dodamo še zrezane paradižnike, ki smo jim odstranili semena. Pokrito dušimo najmanj 30 minut, solimo in popramo ali začinimo z ostro papriko. Omako ponudimo z njoki, testeninami, polento, kuskusom ali rižem in jed po vrhu potresemo še s parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.