|
modek |
|
suhega kvasa |
|
sladkorja |
|
posušenih zelišč |
|
soli |
|
olivnega olja |
|
izkoščičenih zelenih oliv |
Domač kruh je nedvomno najboljši in najbolj diši. Ko kruh pečemo doma, mu lahko še kaj dodamo in ga tako še izboljšamo, male kruhke z olivami bomo pohrustali kar za malico. Sestavine za 20 kosov
Moko stresemo v večjo skledo, ji primešamo kvas, sladkor in zelišča, nato prilijemo 2,5 dl mlačne vode in premešamo, dodamo še sol in olje. S kavlji ročnega mešalnika vse sestavine ugnetemo v testo. Skledo pokrijemo s čistim prtičem in za 45 minut postavimo na toplo, da testo vzhaja.
. Pečico ogrejemo na 200 do 220 stopinj. Vzhajano testo na pomokani delovni površini oblikujemo v klobaso, jo razdelimo na 20 koščkov in vsakega oblikujemo v hlebček. Hlebčke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in na vrh vsakega vtisnemo olivo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut. Še tople ali ohlajene hlebčke postrežemo kot prigrizek k pijači, lahko jih prerežemo in namažemo s kakšnim skutnim namazom ter ponudimo za malico ali kot predjed.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.