Okrogli kruhki z olivami

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Okrogli kruhki z olivami
Sestavine
Št. oseb
modek
suhega kvasa
sladkorja
posušenih zelišč
soli
olivnega olja
izkoščičenih zelenih oliv

Opis

Domač kruh je nedvomno najboljši in najbolj diši. Ko kruh pečemo doma, mu lahko še kaj dodamo in ga tako še izboljšamo, male kruhke z olivami bomo pohrustali kar za malico. Sestavine za 20 kosov

Priprava

Moko stresemo v večjo skledo, ji primešamo kvas, sladkor in zelišča, nato prilijemo 2,5 dl mlačne vode in premešamo, dodamo še sol in olje. S kavlji ročnega mešalnika vse sestavine ugnetemo v testo. Skledo pokrijemo s čistim prtičem in za 45 minut postavimo na toplo, da testo vzhaja.

. Pečico ogrejemo na 200 do 220 stopinj. Vzhajano testo na pomokani delovni površini oblikujemo v klobaso, jo razdelimo na 20 koščkov in vsakega oblikujemo v hlebček. Hlebčke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in na vrh vsakega vtisnemo olivo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut. Še tople ali ohlajene hlebčke postrežemo kot prigrizek k pijači, lahko jih prerežemo in namažemo s kakšnim skutnim namazom ter ponudimo za malico ali kot predjed.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.