Tunina pogača

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Tunina pogača
Sestavine
Št. oseb
kvasa
suhega kvasa
olivnega olja
masla
zlate ali bele čebule
sladkorja
soli
pločevinka tunine
izkoščičenih črnih oliv
poper po okusu

Opis

Pogača s čebulo, tunino in olivami

Priprava

V veliki mešalni skledi iz moke, kvasa, 1 žličke soli in približno 1,5 dl mlačne vode zamesimo srednje mehko testo. Oblikujemo ga v kroglo, namažemo z oljem, damo nazaj v skledo, jo pokrijemo s čistim prtičem ali s prozorno folijo in na toplem pustimo vzhajati približno 40 minut.

Medtem čebulo olupimo in narežemo na lističe. V široki posodi segrejemo 2 žlici olja in 2 žlici masla, dodamo sladkor in čebulo ter posolimo. Na zmernem ognju pokrito dušimo toliko časa, da se čebula zmehča. Nato mešamo in pražimo še toliko časa, da svetlo porumeni. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Večji pekač naoljimo. Vzhajano testo na pomokani delovni površini na hitro pregnetemo in zvaljamo na velikost pekača. Testo položimo v pekač, ga obložimo s čebulo, nadrobljeno odcejeno tunino in olivami. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se testo zlato zapeče. Pogačo ponudimo takoj, dobra pa je tudi mlačna.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.