|
kvasa |
|
suhega kvasa |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
zlate ali bele čebule |
|
sladkorja |
|
soli |
|
pločevinka tunine |
|
izkoščičenih črnih oliv |
|
poper po okusu |
Pogača s čebulo, tunino in olivami
V veliki mešalni skledi iz moke, kvasa, 1 žličke soli in približno 1,5 dl mlačne vode zamesimo srednje mehko testo. Oblikujemo ga v kroglo, namažemo z oljem, damo nazaj v skledo, jo pokrijemo s čistim prtičem ali s prozorno folijo in na toplem pustimo vzhajati približno 40 minut.
Medtem čebulo olupimo in narežemo na lističe. V široki posodi segrejemo 2 žlici olja in 2 žlici masla, dodamo sladkor in čebulo ter posolimo. Na zmernem ognju pokrito dušimo toliko časa, da se čebula zmehča. Nato mešamo in pražimo še toliko časa, da svetlo porumeni. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Večji pekač naoljimo. Vzhajano testo na pomokani delovni površini na hitro pregnetemo in zvaljamo na velikost pekača. Testo položimo v pekač, ga obložimo s čebulo, nadrobljeno odcejeno tunino in olivami. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se testo zlato zapeče. Pogačo ponudimo takoj, dobra pa je tudi mlačna.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.