|
jajca |
|
špargljev |
|
šunke (2 malce debelejši rezini) |
|
mlada čebulica ali 1 šalotka |
|
olja ali masla |
|
soli |
|
sveže mleti poper |
jajca, šparglji, šunka
Šparglje očistimo, narežemo na 3 cm dolge koščke in jih v slani vodi kuhamo približno 10 minut. V skledi z metlico stepemo jajca in rahlo solimo. Čebulico na drobno zrežemo. Šunko narežemo na trakove.
V ponvi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo čebulico in samo toliko popražimo, da se malo zmehča. Nato na čebulico zlijemo jajca. Ko jajca skoraj zakrknejo, omleto potresemo z odcejenimi šparglji in trakovi šunke. Na zmernem ognju pečemo še kakšno minuto in potresemo s sveže mletim poprom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.