stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
 Orada z limono in kaprami

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orada z limono in kaprami
Sestavine
Št. oseb
fileti orade
moke
soli
popra
olivnega olja
masla
veliki limoni ali 1 dl limoninega soka
v kisu vloženih kaper

Opis

orada, kapre, limona

Priprava

Ribje filete solimo, popramo in enakomerno poprašimo z moko. V ponvi segrejemo olje in stopimo žlico masla, vanjo zložimo ribje filete in jih pečemo po 3 minute po obeh straneh. Z veliko lopatico ribe preložimo na kos aluminijaste folije in jih zavijemo, da ostanejo topli.

Ponev odstavimo, vanjo vlijemo limonin sok in dodamo preostalo maslo. Znova pristavimo ter na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da omaka dobi zlato rumeno barvo. Dodamo kapre in na drobno sesekljan peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.

Ribje filete damo na ogrete krožnike in jih enakomerno prelijemo z omako. Zraven lahko ponudimo zelenjavni pire ali dušen riž.

#nasazenazenska
nasazenazenska