|
fileti orade |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
veliki limoni ali 1 dl limoninega soka |
|
v kisu vloženih kaper |
orada, kapre, limona
Ribje filete solimo, popramo in enakomerno poprašimo z moko. V ponvi segrejemo olje in stopimo žlico masla, vanjo zložimo ribje filete in jih pečemo po 3 minute po obeh straneh. Z veliko lopatico ribe preložimo na kos aluminijaste folije in jih zavijemo, da ostanejo topli.
Ponev odstavimo, vanjo vlijemo limonin sok in dodamo preostalo maslo. Znova pristavimo ter na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da omaka dobi zlato rumeno barvo. Dodamo kapre in na drobno sesekljan peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.
Ribje filete damo na ogrete krožnike in jih enakomerno prelijemo z omako. Zraven lahko ponudimo zelenjavni pire ali dušen riž.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.