Orada z limono in kaprami

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orada z limono in kaprami
Sestavine
Št. oseb
fileti orade
moke
soli
popra
olivnega olja
masla
veliki limoni ali 1 dl limoninega soka
v kisu vloženih kaper

Opis

orada, kapre, limona

Priprava

Ribje filete solimo, popramo in enakomerno poprašimo z moko. V ponvi segrejemo olje in stopimo žlico masla, vanjo zložimo ribje filete in jih pečemo po 3 minute po obeh straneh. Z veliko lopatico ribe preložimo na kos aluminijaste folije in jih zavijemo, da ostanejo topli.

Ponev odstavimo, vanjo vlijemo limonin sok in dodamo preostalo maslo. Znova pristavimo ter na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da omaka dobi zlato rumeno barvo. Dodamo kapre in na drobno sesekljan peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.

Ribje filete damo na ogrete krožnike in jih enakomerno prelijemo z omako. Zraven lahko ponudimo zelenjavni pire ali dušen riž.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.