vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Čas priprave:

Skupni čas 1 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
75 g orehova jadrca
125 g Mlečna čokolada
6 kosov jajca
200 g sladkor
1 vrečka vaniljev sladkor
200 g moka
5 g pecilni prašek
500 g maskarpone
250 g pusta skuta
100 g brusnična marmelada
3 žlice rjav sladkor
10 kosov polovičke orehovih jedrc

Opis

Rahlo testo s smetanovim nadevom.

Priprava

Orehova jedrca popražimo v ponvi brez maščobe. Ko se malce ohladijo, jih na drobno sesekljamo. Čokolado nalomimo in stopimo nad parno kopeljo. Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem dodamo 30 g sladkorja.

Rumenjake, 45 g sladkorja in vaniljin sladkor kremasto stepemo. Moki dodamo pecilni prašek. V rumenjakovo maso najprej vmešamo stopljeno čokolado, potem pa moko. Nazadnje previdno vmešamo sneg.

Na pekač, obložen s papirjem za peko (velikost 34 x 41 cm), stresemo 50 g praženih orehovih jedrc. Nanje razporedimo testo za biskvit in pečemo v pečici, ogreti na 225 stopinj, od 6 do 8 minut.

Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjsko krpo, ki smo jo potresli s sladkorjem, odstranimo papir za peko in zvijemo v zvitek.

Za nadev zmešamo maskarpone, skuto in 125 g sladkorja. Dodamo preostale orehe in odvijemo biskvit. Nanj namažemo nadev in nanj v kupčkih odmerimo brusnično marmelado. Zavijemo v rulado in za 4 ure postavimo na hladno.

V ponvi karameliziramo rjavi sladkor. Dodamo 10 orehovih polovičk in 2 minuti karameliziramo. Stresemo na papir za peko, in ko se orehi ohladijo, jih položimo na vrh rulade.