sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

spice girls Svet24.si

Spice Girls v velikih težavah: bo turneja ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Čas priprave:

Skupni čas 1 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
75 g orehova jadrca
125 g Mlečna čokolada
6 kosov jajca
200 g sladkor
1 vrečka vaniljev sladkor
200 g moka
5 g pecilni prašek
500 g maskarpone
250 g pusta skuta
100 g brusnična marmelada
3 žlice rjav sladkor
10 kosov polovičke orehovih jedrc

Opis

Rahlo testo s smetanovim nadevom.

Priprava

Orehova jedrca popražimo v ponvi brez maščobe. Ko se malce ohladijo, jih na drobno sesekljamo. Čokolado nalomimo in stopimo nad parno kopeljo. Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem dodamo 30 g sladkorja.

Rumenjake, 45 g sladkorja in vaniljin sladkor kremasto stepemo. Moki dodamo pecilni prašek. V rumenjakovo maso najprej vmešamo stopljeno čokolado, potem pa moko. Nazadnje previdno vmešamo sneg.

Na pekač, obložen s papirjem za peko (velikost 34 x 41 cm), stresemo 50 g praženih orehovih jedrc. Nanje razporedimo testo za biskvit in pečemo v pečici, ogreti na 225 stopinj, od 6 do 8 minut.

Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjsko krpo, ki smo jo potresli s sladkorjem, odstranimo papir za peko in zvijemo v zvitek.

Za nadev zmešamo maskarpone, skuto in 125 g sladkorja. Dodamo preostale orehe in odvijemo biskvit. Nanj namažemo nadev in nanj v kupčkih odmerimo brusnično marmelado. Zavijemo v rulado in za 4 ure postavimo na hladno.

V ponvi karameliziramo rjavi sladkor. Dodamo 10 orehovih polovičk in 2 minuti karameliziramo. Stresemo na papir za peko, in ko se orehi ohladijo, jih položimo na vrh rulade.