Orehova rulada

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orehova rulada
Sestavine
Št. oseb
orehova jadrca
Mlečna čokolada
jajca
sladkor
vaniljev sladkor
moka
pecilni prašek
maskarpone
pusta skuta
brusnična marmelada
rjav sladkor
polovičke orehovih jedrc

Opis

Rahlo testo s smetanovim nadevom.

Priprava

Orehova jedrca popražimo v ponvi brez maščobe. Ko se malce ohladijo, jih na drobno sesekljamo. Čokolado nalomimo in stopimo nad parno kopeljo. Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem dodamo 30 g sladkorja.

Rumenjake, 45 g sladkorja in vaniljin sladkor kremasto stepemo. Moki dodamo pecilni prašek. V rumenjakovo maso najprej vmešamo stopljeno čokolado, potem pa moko. Nazadnje previdno vmešamo sneg.

Na pekač, obložen s papirjem za peko (velikost 34 x 41 cm), stresemo 50 g praženih orehovih jedrc. Nanje razporedimo testo za biskvit in pečemo v pečici, ogreti na 225 stopinj, od 6 do 8 minut.

Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjsko krpo, ki smo jo potresli s sladkorjem, odstranimo papir za peko in zvijemo v zvitek.

Za nadev zmešamo maskarpone, skuto in 125 g sladkorja. Dodamo preostale orehe in odvijemo biskvit. Nanj namažemo nadev in nanj v kupčkih odmerimo brusnično marmelado. Zavijemo v rulado in za 4 ure postavimo na hladno.

V ponvi karameliziramo rjavi sladkor. Dodamo 10 orehovih polovičk in 2 minuti karameliziramo. Stresemo na papir za peko, in ko se orehi ohladijo, jih položimo na vrh rulade.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.