|
orehova jadrca |
|
Mlečna čokolada |
|
jajca |
|
sladkor |
|
vaniljev sladkor |
|
moka |
|
pecilni prašek |
|
maskarpone |
|
pusta skuta |
|
brusnična marmelada |
|
rjav sladkor |
|
polovičke orehovih jedrc |
Rahlo testo s smetanovim nadevom.
Orehova jedrca popražimo v ponvi brez maščobe. Ko se malce ohladijo, jih na drobno sesekljamo. Čokolado nalomimo in stopimo nad parno kopeljo. Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem dodamo 30 g sladkorja.
Rumenjake, 45 g sladkorja in vaniljin sladkor kremasto stepemo. Moki dodamo pecilni prašek. V rumenjakovo maso najprej vmešamo stopljeno čokolado, potem pa moko. Nazadnje previdno vmešamo sneg.
Na pekač, obložen s papirjem za peko (velikost 34 x 41 cm), stresemo 50 g praženih orehovih jedrc. Nanje razporedimo testo za biskvit in pečemo v pečici, ogreti na 225 stopinj, od 6 do 8 minut.
Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjsko krpo, ki smo jo potresli s sladkorjem, odstranimo papir za peko in zvijemo v zvitek.
Za nadev zmešamo maskarpone, skuto in 125 g sladkorja. Dodamo preostale orehe in odvijemo biskvit. Nanj namažemo nadev in nanj v kupčkih odmerimo brusnično marmelado. Zavijemo v rulado in za 4 ure postavimo na hladno.
V ponvi karameliziramo rjavi sladkor. Dodamo 10 orehovih polovičk in 2 minuti karameliziramo. Stresemo na papir za peko, in ko se orehi ohladijo, jih položimo na vrh rulade.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.