Orjaški dežnik na žaru

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orjaški dežnik na žaru
Sestavine
Št. oseb
Manjši klobuki/marele
Strok česna
sesekljan peteršilj
olivno olje
sol in poper

Opis

Pogosta jesenska poslastica orjaški dežnik oziroma marela, ki jo najdemo po daljših deževnih nalivih. Odličen je ocvrt z jajcem in drobtinami, privoščite si lahko tudi pečenega in rahlo soljenega (tudi na žaru).

Priprava

V skledici zmešamo na drobno sesekljan ali pretlačen česen, sesekljan peteršilj, olivno olje, sol in poper. Klobuke orjaških dežnikov na sredini sploščimo, lahko jih tudi prerežemo, nato na spodnjo stran nanesemo zmes česna in olja.

Na žaru ali v rebrasti ponvi klobuke najprej pečemo po zgornji strani, nato jih obrnemo in pečemo še po spodnji. Ko so pečeni, jih lahko še malo pokapljamo z oljem in takoj postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.