|
Manjši klobuki/marele |
|
Strok česna |
|
sesekljan peteršilj |
|
olivno olje |
|
sol in poper |
Pogosta jesenska poslastica orjaški dežnik oziroma marela, ki jo najdemo po daljših deževnih nalivih. Odličen je ocvrt z jajcem in drobtinami, privoščite si lahko tudi pečenega in rahlo soljenega (tudi na žaru).
V skledici zmešamo na drobno sesekljan ali pretlačen česen, sesekljan peteršilj, olivno olje, sol in poper. Klobuke orjaških dežnikov na sredini sploščimo, lahko jih tudi prerežemo, nato na spodnjo stran nanesemo zmes česna in olja.
Na žaru ali v rebrasti ponvi klobuke najprej pečemo po zgornji strani, nato jih obrnemo in pečemo še po spodnji. Ko so pečeni, jih lahko še malo pokapljamo z oljem in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.