|
Ješprenj |
|
Korenje |
|
koleraba |
|
peteršiljeva korenina |
|
čebula |
|
por |
|
Strok česna |
|
Voda |
|
lovorjev list |
|
olje |
|
sesekljan peteršilj |
|
manjša pločevinka fižola |
|
Na kocke narezan popečen tofu |
Juha je lahko dodatek, lahko pa jo štejemo za glavni obrok, seveda je odvisno od tega, kakšna je in kako jo pripravimo. Študije v preteklosti so pokazale, da imajo ljudje, ki redno uživajo in se prehranjujejo z juhami, manj možnosti, da bi se zredili ali pa nasploh bili obilni, v primerjavi s tistimi, ki juhe nikdar ne uživajo. Juham izboljšamo okus, če jih zalijemo z jušno osnovo. Te osnove se danes dobijo v kockah oziroma jušnih koncentratih. Če jih uporabljate, kupujte kocke brez dodatkov kemičnih konzervansov. Za zelenjavne juhe uporabljajte vodo, v kateri ste blanširali zelenjavo, lahko pa posebej skuhate zelenjavo, kot so peteršilj, list zelja, korenje, lovorov list, koren zelja ali brokolija in cel poper. Juham izboljša okus goveja ali kostna juha. Kadar kuhate govejo juho, je skuhajte več in jo zamrznite. Že jogurtov lonček osnove izboljša okus juham.
Dobro splaknite ješprenj in ga dajte kuhat v vodo skupaj z lovorovim listom. Ker se dolgo kuha, šele po eni uri dodajte na kocke narezano zelenjavo in nazadnje fižol.
Dodajte nekaj te vode k ješprenju. Drobno narežite čebulo in sesekljajte česen. Čebulo zarumenite na olju in dodajte še česen.
Lahko dodate še žlico paradižnikove mezge. Na koncu dodajte na kocke narezan popečen tofu (sojin sir).
Ješprenj postrežete s sesekljanim svežim peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.