|
šunka |
|
Korenje |
|
Majhna zelena |
|
por |
|
čebula |
|
Sveže začimbe |
|
Črni poper v zrnu |
|
pomarančna marmelada |
|
Med |
|
cimet |
|
Dijonska gorčica |
Veliko noč bomo letos praznovali 9. aprila. Poskrbite, da bo za ta najpomembnejši krščanski praznik vaša miza lepo okrašena, nanjo pa postavite tudi katero izmed dobrot, s katero boste morda zelo presenetili svoje goste.
V lonec damo sesekljano zelenjavo, jo prelijemo s 4–5 litri mrzle vode in zavremo. Vanjo damo celo šunko in začimbe ter pustimo rahlo vreti približno 30 minut.
Nato vzamemo šunko ven. Ko se ohladi, jo narežemo na tanke rezine, a jih ne narežemo do konca (naj se držijo skupaj).
V ponev damo marmelado, med, cimet in gorčico. Zalijemo s približno 500 ml vode in počasi kuhamo približno 15 minut, dokler se omaka ne zgosti.
Meso položimo v pekač in površino šunke natremo s pripravljeno omako. Damo v pečico. Pečemo pri 160 °C približno 60 minut, dokler se šunka lepo ne zapeče do zlatorjave barve.
Med peko meso prelijemo s pripravljeno omako. Pečeno šunko pustimo malo počivati in jo nato postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.