|
ovseni kosmiči |
|
polnovredne moke |
|
skodelica bele moke |
|
pecilnega praška |
|
sode |
|
soli |
|
jajci |
|
pinjenca (ali lahkega tekočega jogurta) |
|
javorovega sirupa |
|
olja |
|
sesekljanih orehov |
ovseni kosmiči, moka, orehi, javorjev sirup
Pečico ogrejemo na 190 do 200 stopinj, 12 modelčkov ali vdolbinic pekača za mafine namažemo z margarino
Ovsene kosmiče v multipraktiku na grobo zmeljemo, damo v skledo, dodamo polnovredno in belo moko, pecilni prašek, sodo in sol ter vse dobro premešamo
Posebej stepemo jajci, primešamo pinjenec, pol skodelice javorovega sirupa in olje. Tekoče sestavine primešamo suhim, dodamo še orehe in z lopatico mešamo samo toliko, da se sestavine spojijo.
Testo razdelimo v modelčke, postavimo jih v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Pečene mafine takoj zvrnemo iz modelčkov in še tople ponudimo. Po želji jih lahko prelijemo s toplim javorovim sirupom
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.