|
jajca |
|
olja |
|
vaniljinega ekstrakta |
|
nastrgana lupinica 1 neškropljene limone |
|
na grobo naribane zelene bučke |
|
bele moke |
|
polnovredne moke |
|
pecilnega praška |
|
soli |
bela in polnozrnata moka, bučka, javorjev sirup
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Podolgovat model namažemo z margarino. V večji skledi zmešamo obe vrsti moke, pecilni prašek in sol.
Posebej 2 minuti miksamo jajca, nato postopoma dodamo sirup, olje, vaniljin ekstrakt, limonino lupino, nazadnje z lopatico primešamo še bučko
V moko naredimo jamico, vanjo stresemo zmes jajc in bučke ter z lopatico na hitro zmešamo, da se sestavine spojijo. Testo stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo od 50 do 60 minut. Ali je kruh pečen, preverimo z zobotrebcem, nato ga iz modela zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.