|
mleko |
|
mleko |
|
jajce |
|
olje |
|
majoneza |
|
moka |
|
jajce |
|
Grobozrnata gorčica |
|
olje |
|
majoneza |
|
Kuhana šunka |
|
Lahka gauda |
|
moka |
|
Grobozrnata gorčica |
|
maslo |
|
Kuhana šunka |
|
Lahka gauda |
|
maslo |
Palačinke so imenitna jed, ki tekne otrokom in odraslim. Da jih ne bomo vedno mazali z marmelado ali čokolado, torej stregli sladke, jih lahko pripravimo tudi kot odlično slano jed. S solato ali juho bodo del popolnega kosila.
1. Stepemo mleko, jajce in olje. V skledo stresemo moko in vanjo počasi prilijemo mlečno zmes. Stepemo do gladkega.
2. V ponvi segrejemo košček masla in spečemo palačinko. Ponovimo še sedemkrat.
3. Za premaz zmešamo majonezo in gorčico. S tem namažemo vsako palačinko ter jo obložimo z rezino šunke in dvema rezinama sira. Zvijemo v zvitke in jih položimo v plitek pekač.
4. Ko so vse palačinke v pekaču, jih premažemo s stopljenim maslom in položimo v pečico z vklopljeno funkcijo žar za približno 5 minut. V tem času se bo sir stopil in palačinke zlato rjavo hrustljavo zapekle.
5. Palačinke postrežemo z zeleno solato in dodatno merico gorčice z zelenjavo.
Palačinke lahko premažemo tudi s kislo smetano in potresemo z mladimi špinačnimi listi, obložimo pa s šunko in sirom ter zložimo v torto. Torto prav tako pogrejemo v pečici (5 minut na 75 stopinjah) in potem narežemo na šest kosov. Pojemo z zelenjavno kremno juho.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.