Paradižnikova juha s papriko - po špansko

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova juha s papriko - po špansko
Sestavine
Št. oseb
olivnega olja
čebula
stroka česna
mesnata zelena paprika
zdrobljenega feferončka (po želji)
na kocke narezanega zrelega paradižnika
1 dan starega belega kruha
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)

Opis

Paradižnik, paprike, jajčevci in bučke so tiste vrste zelenjava, ki jo lahko pripravimo kot hladno ali toplo predjed, kuhamo v juhah, enolončnicah in prikuhah ali uporabimo za pripravo okusnih in bogatih samostojnih jedi v družbi z mesom. Res lahko rečemo, da je poletna zelenjava odlična za vse vrste jedi razen posladka.

Priprava

Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Kruh narežemo na kocke.

V posodi segrejemo olje, dodamo česen, čebulo in papriko. Mešamo in pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča in čebula postekleni. Nato dodamo paradižnik in feferonček ter še malo popražimo.

Prepraženi zelenjavi dodamo kruh in zalijemo z juho. Zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut, da se kruh zmehča in razpade. Juho nazadnje po okusu dosolimo in popramo ter še toplo ali mlačno ponudimo s popečenim kruhom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.