|
olivnega olja |
|
čebula |
|
stroka česna |
|
mesnata zelena paprika |
|
zdrobljenega feferončka (po želji) |
|
na kocke narezanega zrelega paradižnika |
|
1 dan starega belega kruha |
|
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
Paradižnik, paprike, jajčevci in bučke so tiste vrste zelenjava, ki jo lahko pripravimo kot hladno ali toplo predjed, kuhamo v juhah, enolončnicah in prikuhah ali uporabimo za pripravo okusnih in bogatih samostojnih jedi v družbi z mesom. Res lahko rečemo, da je poletna zelenjava odlična za vse vrste jedi razen posladka.
Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Kruh narežemo na kocke.
V posodi segrejemo olje, dodamo česen, čebulo in papriko. Mešamo in pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča in čebula postekleni. Nato dodamo paradižnik in feferonček ter še malo popražimo.
Prepraženi zelenjavi dodamo kruh in zalijemo z juho. Zavremo in pokrito kuhamo približno 15 minut, da se kruh zmehča in razpade. Juho nazadnje po okusu dosolimo in popramo ter še toplo ali mlačno ponudimo s popečenim kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.