|
filejev trilj ali drugih rib |
|
čebula |
|
korenček |
|
steblo belušne zelene |
|
pločevinka olupljenega paradižnika |
|
olivnega olja |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
kajenskega popra |
|
instantnega koruznega zdroba |
ribe, paradižnik, polenta
Olupljeno čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. V široki posodi segrejemo 3 žlice olivnega olja, dodamo sesekljano zelenjavo in jo popražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo sladko papriko in premešamo.
Na prepraženo zelenjavo zložimo ribje fileje, solimo, začinimo s kajenskim poprom in pokrito dušimo nekaj minut. Nato dodamo nasekljan paradižnik, posodo stresamo, da se sestavine malo pomešajo, in pokrito dušimo še približno 15 minut.
V manjši kozici zavremo 3 skodelice vode, solimo in dodamo 1 žlico olja, nato vsujemo zdrob in dobro premešamo. Pokrito kuhamo 3 minute, odstavimo in pustimo počivati. Nazadnje polento zvrnemo iz kozice, jo narežemo in postrežemo z ribjimi fileji v omaki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.