Ribe v paradižnikovi omaki s polento

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ribe v paradižnikovi omaki s polento
Sestavine
Št. oseb
filejev trilj ali drugih rib
čebula
korenček
steblo belušne zelene
pločevinka olupljenega paradižnika
olivnega olja
sladke paprike
soli
kajenskega popra
instantnega koruznega zdroba

Opis

ribe, paradižnik, polenta

Priprava

Olupljeno čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. V široki posodi segrejemo 3 žlice olivnega olja, dodamo sesekljano zelenjavo in jo popražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo sladko papriko in premešamo.

Na prepraženo zelenjavo zložimo ribje fileje, solimo, začinimo s kajenskim poprom in pokrito dušimo nekaj minut. Nato dodamo nasekljan paradižnik, posodo stresamo, da se sestavine malo pomešajo, in pokrito dušimo še približno 15 minut.

V manjši kozici zavremo 3 skodelice vode, solimo in dodamo 1 žlico olja, nato vsujemo zdrob in dobro premešamo. Pokrito kuhamo 3 minute, odstavimo in pustimo počivati. Nazadnje polento zvrnemo iz kozice, jo narežemo in postrežemo z ribjimi fileji v omaki.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.