308338134_5273342329429913_7303837028101575265_n Svet24.si

FOTO: Zanemarjeno govedo "do kolen" v lastnem ...

Screenshot_20220924_175724 Svet24.si

Svojci pogrešajo 14-letno Laro Šurc iz Bohinja

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

portret roman uranjek STA_1 Reporter.si

Laži, seks in posnetki: Roman Uranjek, vidiš, ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

Manja Šernek 2 Njena.si

Mama Manje Šernek: Moja hči bo zmagala

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Čas priprave:

Skupni čas 45 min

Tip jedi:

Tip jedi Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 zavoja Poli Kids piščančje hrenovke
150 g moka
2 ščepca sol
3 kosi jajca
200 ml mleko
1 žlica Kečap
1 dl olje za cvrenje
5 kosov Črna oliva
1 žlička majoneza

Opis

Poli Kids linija ima manj soli in več mesa kot druge linije. Vsebuje – tako kot vsi izdelki iz Poli družine- najkakovostnejše piščančje meso in je originalne Poli recepture. Izdelki Poli kids linije so narezani oziroma v pakiranjih, ki so primerni za otroške obroke. Ravno Poli Kids hrenovke pa so prejele zlato odličje na letošnjem mednarodnem ocenjevanju Agra 2021, saj so poleg tega, da so odličnega okusa, tudi brez e-jev in aditivov in tako kot ostale Poli hrenovke vsebujejo kar 90% piščančjega mesa. Recept je odličen za otroške zabave, saj bo popestril vsako dogajanje!

Priprava

Hrenovke do polovice dvakrat zarežemo, da dobimo štiri lovke.

Dve jajci, moko, mleko in sol zmešamo v gosto maso. Primešamo še žlico kečapa, da se masa obarva.

Vrh hrenovk do začetka lovk pomočimo v maso, nato pa previdno položimo v lonec z vročim oljem. Po 2 minutah hobotnice s prijemalkami previdno preložimo na papirnate brisačke, ki vpijejo odvečno maščobo.

Jajce skuhamo tako, da ga položimo v hladno vodo, pustimo, da zavre in kuhamo še 5 minut. Nato ga olupimo, narežemo in iz beljaka s pomočjo slamice oblikujemo oči za hobotnice. Črne oljke narežemo na drobne koščke.

S paličico za ražnjiče ali zobotrebcem na hobotnice s pomočjo majoneze pritrdimo oči iz beljaka in oljk.