|
Poli Kids piščančje hrenovke |
|
moka |
|
sol |
|
jajca |
|
mleko |
|
Kečap |
|
olje za cvrenje |
|
Črna oliva |
|
majoneza |
Poli Kids linija ima manj soli in več mesa kot druge linije. Vsebuje – tako kot vsi izdelki iz Poli družine- najkakovostnejše piščančje meso in je originalne Poli recepture. Izdelki Poli kids linije so narezani oziroma v pakiranjih, ki so primerni za otroške obroke. Ravno Poli Kids hrenovke pa so prejele zlato odličje na letošnjem mednarodnem ocenjevanju Agra 2021, saj so poleg tega, da so odličnega okusa, tudi brez e-jev in aditivov in tako kot ostale Poli hrenovke vsebujejo kar 90% piščančjega mesa. Recept je odličen za otroške zabave, saj bo popestril vsako dogajanje!
Hrenovke do polovice dvakrat zarežemo, da dobimo štiri lovke.
Dve jajci, moko, mleko in sol zmešamo v gosto maso. Primešamo še žlico kečapa, da se masa obarva.
Vrh hrenovk do začetka lovk pomočimo v maso, nato pa previdno položimo v lonec z vročim oljem. Po 2 minutah hobotnice s prijemalkami previdno preložimo na papirnate brisačke, ki vpijejo odvečno maščobo.
Jajce skuhamo tako, da ga položimo v hladno vodo, pustimo, da zavre in kuhamo še 5 minut. Nato ga olupimo, narežemo in iz beljaka s pomočjo slamice oblikujemo oči za hobotnice. Črne oljke narežemo na drobne koščke.
S paličico za ražnjiče ali zobotrebcem na hobotnice s pomočjo majoneze pritrdimo oči iz beljaka in oljk.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.