Pasteriziran sataraš

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pasteriziran sataraš
Sestavine
Št. oseb
čebule
paprike
jajčevcev
mlete sladke paprike
zrelih mesnatih paradižnikov
olja
soli

Opis

čebula, paprika, jajčevci...

Priprava

Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, papriko narežemo na koleščke ali rezance, jajčevce na kocke. V veliki posodi na olju prepražimo čebulo, dodamo narezano papriko in kockice jajčevca.

Mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo narezan paradižnik, posolimo, prilijemo 1 dl vode in delno pokrito dušimo približno 15 minut, da se zelenjava zmehča.

Dodamo sladko papriko, dušimo še 10 minut in vmes večkrat premešamo, da se ne prime dna posode. Še vroče damo v kozarčke in jih takoj zapremo. Nato jih v pečici, ogreti na 100 stopinj, pasteriziramo 30 minut.

Tako pripravljen sataraš kasneje pogrejemo v ponvi in vanj umešamo nekaj jajc ali pa ga uporabimo kot preliv za testenine, dodatek rižu ali kot prikuho k zrezkom ali pečenki. Nasvet: Da kozarci pri pasterizaciji ne bi počili, jih postavimo na zloženo krpo ali časopisni papir v višji pekač. Kozarci se med seboj ne smejo dotikati, nato v pekač nalijemo za dva prsta vrele vode in pasteriziramo, kakor je opisano v receptu. Po pasterizaciji kozarce pustimo v pečici, da se počasi ohladijo, in jih šele nato obrišemo in shranimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.