Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Pečeni polnjeni paradižniki z jajcem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni polnjeni paradižniki z jajcem
Sestavine
Št. oseb
večjih zrelih paradižnikov
čebule
paprike
olja
jajca
soli
popra

Opis

zreli paradižniki, čebula, paprika, olje...

Priprava

Čebulo na drobno sesekljamo, papriko očistimo in narežemo na kockice, 4 paradižnikom odrežemo kapico s pecljem in jih z žličko izvotlimo, ostanke in preostali paradižnik na drobno zrežemo.

V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo papriko in paradižnik, solimo in popramo. Mešamo in pražimo, da se paprika zmehča in tekočina povre.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Izvotljene paradižnike damo v naoljen pekač in jih napolnimo z dušeno zelenjavo. Pečemo približno 20 minut, nato v vsak paradižnik ubijemo jajce in pri 160 stopinjah pečemo še toliko časa, da jajce zakrkne.