stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Pleskavice na žaru s stročjim fižolom in krompirjevim pirejem

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pleskavice na žaru s stročjim fižolom in krompirjevim pirejem
Sestavine
Št. oseb
pleskavic
zelenega stročjega fižola
korenčka
čebule
zelene
(pločevinka) koščkov paradižnika
krompirja ali 1/2 zavitka instantnega krompirjevega pireja
sladke smetane za kuhanje (panna da cucina)
olja
soli
popra

Opis

pleskavice, zeleni stročji fižol, korenček....

Priprava

Najprej očistimo fižol in korenje, fižol narežemo na koščke, korenje na koleščke. Čebulo olupimo in sesekljamo ali narežemo na lističe. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, fižol in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, da se vsi koščki prevlečejo z oljem. Nato dodamo vejico zelene, prilijemo kozarec vroče vode, solimo in pokrito dušimo približno 20 minut. Ko se fižol zmehča, dodamo paradižnik, premešamo in dušimo še 10 minut.

Krompir olupimo, narežemo na koščke in v slani vodi skuhamo. Ko je krompir kuhan, vodo odlijemo, krompir zmečkamo, dodamo smetano za kuhanje in dobro premešamo. Namesto svežega krompirja lahko uporabimo instantni krompirjev pire, ki ga pripravimo po navodilih, napisanih na embalaži.

Pleskavice na tenko premažemo z oljem in jih spečemo na dobro razgretem žaru ali v rebrasti ponvi za žar ter jih ponudimo z dušenim fižolom in krompirjevim pirejem.