|
pleskavic |
|
zelenega stročjega fižola |
|
korenčka |
|
čebule |
|
zelene |
|
(pločevinka) koščkov paradižnika |
|
krompirja ali 1/2 zavitka instantnega krompirjevega pireja |
|
sladke smetane za kuhanje (panna da cucina) |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
pleskavice, zeleni stročji fižol, korenček....
Najprej očistimo fižol in korenje, fižol narežemo na koščke, korenje na koleščke. Čebulo olupimo in sesekljamo ali narežemo na lističe. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, fižol in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, da se vsi koščki prevlečejo z oljem. Nato dodamo vejico zelene, prilijemo kozarec vroče vode, solimo in pokrito dušimo približno 20 minut. Ko se fižol zmehča, dodamo paradižnik, premešamo in dušimo še 10 minut.
Krompir olupimo, narežemo na koščke in v slani vodi skuhamo. Ko je krompir kuhan, vodo odlijemo, krompir zmečkamo, dodamo smetano za kuhanje in dobro premešamo. Namesto svežega krompirja lahko uporabimo instantni krompirjev pire, ki ga pripravimo po navodilih, napisanih na embalaži.
Pleskavice na tenko premažemo z oljem in jih spečemo na dobro razgretem žaru ali v rebrasti ponvi za žar ter jih ponudimo z dušenim fižolom in krompirjevim pirejem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.