|
kuhanega velikega belega fižola v zrnju |
|
veliki čebuli |
|
rdeča paprika |
|
manjša rumena paprika |
|
olja |
|
manjša rumena paprika |
|
lovorova lista |
|
sladke paprike (po želji) |
|
svež feferon (po želji) |
|
sol in poper |
bel fižol, zelenjava, začimbe
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Čebuli olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na krajše trakce.
V ponvi na 4 žlicah olja najprej pražimo čebulo, da postekleni in začenja rumeneti. Nato dodamo papriko, naprej pražimo in mešamo, solimo in popramo. Nazadnje dodamo odcejen fižol, premešamo in odstavimo.
Primerno velik pekač naoljimo, vanj stresemo fižol, dodamo cel ali narezan feferon, pokapljamo s preostalim oljem in damo v vročo pečico. Pečemo približno 35 minut in še vroče ponudimo kot samostojno začetno jed ali kot prilogo k pečenemu mesu ali klobasam. Tako pripravljen fižol lahko pripravimo vnaprej in ga pozneje samo pogrejemo v pečici.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.