Pečen fižol s papriko

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečen fižol s papriko
Sestavine
Št. oseb
kuhanega velikega belega fižola v zrnju
veliki čebuli
rdeča paprika
manjša rumena paprika
olja
manjša rumena paprika
lovorova lista
sladke paprike (po želji)
svež feferon (po želji)
sol in poper

Opis

bel fižol, zelenjava, začimbe

Priprava

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Čebuli olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na krajše trakce.

V ponvi na 4 žlicah olja najprej pražimo čebulo, da postekleni in začenja rumeneti. Nato dodamo papriko, naprej pražimo in mešamo, solimo in popramo. Nazadnje dodamo odcejen fižol, premešamo in odstavimo.

Primerno velik pekač naoljimo, vanj stresemo fižol, dodamo cel ali narezan feferon, pokapljamo s preostalim oljem in damo v vročo pečico. Pečemo približno 35 minut in še vroče ponudimo kot samostojno začetno jed ali kot prilogo k pečenemu mesu ali klobasam. Tako pripravljen fižol lahko pripravimo vnaprej in ga pozneje samo pogrejemo v pečici.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.